Skott mot port i Västerås

Flera skott har avlossats mot ett lägenhetshus i Väster under natten till tisdagen.

– Så som jag har förstått det har de skjutit utomhus in i porten, säger Patrik Wallblom, vakthavande befäl vid polisen.

Det finns inga uppgifter om personskador och ingen har gripits. Polisen har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott.

– Nu är platsen avspärrad och vi inväntar tekniker, säger Wallblom.

Attack vid skola i Gaza

Israels militär IDF uppger att de attackerat ”terrorister” som använt en skola i Nuseirat-området i centrala Gaza som ”skydd”.

En källa vid Al-Awda sjukhuset i Nuserat säger samtidigt till AFP att man tagit emot flera skadade personer efter en attack mot en skola som divits av FN:s Palestinaorganisation Unrwa.

I sitt uttalande skriver IDF att terrorstämplade Hamas och Islamiska Jihad systematiskt utnyttjar civila som mänskliga sköldar. I lördags dödades minst 16 personer och fler skadades i samma område då en skolbyggnad dit fördrivna palestinier sökt sig attackerades av IDF, enligt Hamaskontrollerade myndigheter.

Polisen har förhört barnet i Tollarp

Det barn som hittades skadat i Tollarp har kunnat förhöras förra veckan har kunnat förhöras, uppger åklagaren Pernilla Åström.

Förhöret hölls i fredags, men vad som framkom vill Åström inte gå in på.

Det var i torsdags kväll som en man och ett barn hittades döda och ytterligare ett barn skadat i en villa i Tollarp i Kristianstads kommun. 

Händelsen utreds som mord respektive försök till mord, och utredningen inväntar nu rapporter från bland annat brottsplatsundersökningen och Rättsmedicinalverket för att komma vidare.

– Vi inväntar rapporterna för att få en klar bild över vad det är som har hänt, säger Åström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *