En man i 55-årsåldern har dött efter en olycka på Kiviks marknad på Österlen under fredagen. Anhöriga är underrättade. Enligt SVT:s reporter på plats är tivolit öppet under lördagen.

Olyckan inträffade strax efter klockan 16 under fredagen. Minst fyra personer skadades. Polisen bekräftar att en person omkom efter att ha blivit fastklämd av en marknadsvagn.

– Ett marknadsstånd, en vagn, där man har lotterier har vält och i samband med det har fyra personer blivit skadade, säger Mattias Sköld vid räddningstjänsten.

Vagnen ska vara ungefär tio meter lång och fallit framåt, enligt Mattias Sköld.

Tony Andreasson, marknadsgeneral, berättar för Ystads Allehanda att han sprang till olycksplatsen med hjärtstartare när han fick höra om olyckan.

– Jag hann bara se mannen som låg på marken, sa han under fredagen.

– Jag är så fruktansvärt ledsen. Jag beklagar verkligen det som hänt, säger Tony Andreasson,

Flera skadade

Totalt två fördes till sjukhus efter olyckan. Den andra personen, en man i 65-årsåldern, fick medelsvåra skador i form av en skadad axel.

– Eventuellt har fler lindriga skador eller mindre blessyrer, säger Jessica Schale på Region Skånes presstjänst.

Platsen spärrades av

Polisen utreder händelsen som grovt vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Ingen är frihetsberövad och ingen är brottsmisstänkt.

Olycksplatsen spärrades av för brottsplatsundersökning under fredagen, på lördagen var polisen klara med sina insatser på platsen och inväntar svar från den kriminaltekniska undersökningen.

– Det vi har behövt göra har vi gjort. Nu tar vi ett nytt grepp på måndag, säger Mette Hansson, jourhavande förundersökningsledare i Ystad.

Innan dess är det för tidigt att slå fast vad som orsakat olyckan.

– Det är konstaterat att det har blåst på plats. Men det är för tidigt att slå fast orsaken, säger Mette Hansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *