Den man som hittades allvarligt skottskadad i en lägenhet i Södertälje har avlidit av sina skador, uppger polisen på sin hemsida.

Man död efter skjutning i Södertälje

Tidigt på tisdagsmorgonen hittades en man i 20-25-årsåldern allvarligt skadad efter en skjutning i en lägenhet i Södertälje. Polisen meddelade senare att mannen dött av skadorna.

Polis och ambulans larmades till platsen strax efter klockan fyra på tisdagsmorgonen, efter samtal om en skottskadad man.

– När vi kom till platsen påträffade vi en skottskadad man med allvarliga skador, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Mannen vårdades av ambulanspersonal, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

– Vi arbetar nu med en polisinsats, vi har spärrat av för teknisk undersökning och kommer sätta in fler utredningsåtgärder, säger Per Fahlström.

En förundersökning gällande mord har inletts. Enligt uppgifter till LT ska den döda mannen ha varit en drivande person i det så kallade Saltskogfalangen.

Polisen söker nu efter en eller flera gärningspersoner och ingen är i nuläget gripen. Under tisdagsmorgonen är polisen fortfarande på plats och arbetar bland annat med dörrknackning och inventering av kameror.

Utbränd moped har hittats

En övergiven och utbränd moped har hittats i Hovsjö. Larmet om mopeden kom till polisen klockan 04.15, omkring tio minuter efter larmet om skjutningen.

– Det kom in som ett larm om en brand. Vi tittar på om det kan finnas något samband. Det verkar som den brunnit under natten, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson vd polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *