Man död – bil voltade av vägen

En man har avlidit efter att en personbil voltat av vägen i Kiruna under natten, skriver polisen på sin hemsida. Anhöriga är underrättade.

Ingen brottsanmälan är upprättad.

Skottlossning mot flerfamiljshus

Polisen får larm om en misstänkt skottlossning mot en bostad i Akalla. På plats kan polisen konstatera att det skjutits in i en bostad i ett flerfamiljshus. Det finns även spår utanför bostaden som tyder på att ett föremål har detonerat. 

Flera personer låg och sov i bostaden vid händelsen och en person fick lindriga splitterskador.

I lägenheten som besköts fanns två vuxna och ett barn i ettårsåldern. Polisen ser i nuläget inte att familjen har någon koppling till kriminalitet.

Bebis hade 23 brutna ben 

En nio veckor gammal bebis hade 23 brutna ben i kroppen. Enligt rättsläkaren har barnet sannolikt utsatts för upprepat våld, men föräldrarna skyller på en bärsjal, rapporterar Sydsvenskan och HD.

Det var i mars 2023 som en familj kom in till ett sjukhus i Skåne med bebisen. När det stod klart att bebisen hade 23 frakturer larmade personalen socialtjänsten, och barnet omhändertogs och placerades i ett jourhem. Föräldrarna blev även brottsmisstänkta.

— Barnet har haft omfattande skador och det här har varit ett mycket komplicerat ärende, säger Magdalena Holmberg, senior åklagare vid Södra Skånes åklagarkammare, till HD och Sydsvenskan

Föräldrarna nekar till brott, och menar i stället att skadorna kan ha uppkommit när barnet burits i en för åtsittande bärsjal. Det är enligt rättsläkaren osannolikt, men det går samtidigt inte att utesluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *