Minst 22 palestinier har dödats och 45 skadats efter att projektiler slagit ned intill ett tältläger i Mawasi, väster om Rafah, uppger Internationella rödakorskommittén (ICRC) i ett inlägg på X.

Enligt ICRC tog Röda korsets fältsjukhus i Gaza emot 22 döda och 45 skadade efter explosionerna, som inträffade strax utanför den zon som av den israeliska militären pekats ut som säker.

ICRC:s kontor ska även ha skadats i samband med beskjutningen. Organisationen skriver inte vilken aktör som ska ha legat bakom attacken.

”Att skjuta så farligt nära humanitära byggnader riskerar livet för civila och hjälparbetare”, skriver ICRC.

Ett stor antal människor har den senaste tiden flytt till Mawasi för att undkomma striderna i Rafah.

”Två smällar”

Enligt ett vittne som Reuters talat med var det beskjutning från två stridsvagnar som orsakade explosionerna i tältlägret.

Ett annat vittne som nyhetsbyrån AP talat med berättar att attacken började med en kraftig smäll och en ljusblixt och hennes man dödades i den andra explosionen efter att han gått ut för att undersöka vad som pågick.

En annan man som AP talat med berättar att hans söner dödades efter att de sprungit ut och försökt hjälpa människor som fick panik efter den första explosionen.

– Mina två söner sprang ut när de hörde kvinnorna och barnen skrika”, och då kom den andra projektilen och mina söner blev martyrer.

”Under utredning”

Den Hamasstyrda hälsomyndigheten i Gaza beskyller Israel för beskjutningen.

Från den israeliska militärens håll har man inte bekräftat eventuell inblandning, men enligt en talesperson är frågan ”under utredning”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *