KD ökar i ny mätning

Kristdemokraternas rekordlåga opinionssiffra i SCB:s stora mätning förra veckan blev en kalldusch för partiet. I SVT/Verians mätning ser det dock bättre ut – där får KD 4,6 procent.

Paritet ökar med 1,1 procentenheter jämfört med i maj, vilket är en statistiskt säkerställd uppgång. Det innebär också att KD hamnar över spärren.

I SCB:s stora partisympatiundersökning, som brukar anses extra viktiga tack vare det stora antalet svarande, fick partiet 2,8 procent – sin lägsta siffra någonsin.

Tio budorden måste synas i klassrummen

Louisiana har blivit den första amerikanska delstaten att kräva att kristendomens tio budord ska synas i varje offentligt klassrum, i och med att en ny lag införts.

Enligt lagen måste de tio budorden synas i ”stort, lättläst typsnitt” i klassrum från förskolor till statligt finansierade universitet.

Den kontroversiella lagen i Louisiana, som ligger i den del av USA som ofta kallas ”bibelbältet”, kommer efter att delstaten i januari växlat från en demokratisk guvernör till konservativa Jeff Landry.

Tvåbarnsmamman Lise mördad på parkering

Tvåbarnsmamman Lise Camilla Waerstad, 30, gick med på att träffa sitt ex på en parkeringsplats. Där blev hon attackerad med en kniv inför flera ögonvittnen. Lises liv gick inte att rädda.

Händelsen inträffade i söndags kväll i norska Mjöndalen. Den 27-årige mannen var tidigare hennes pojkvän. Deras förhållande hade nyligen tagit slut.

27-åringen har erkänt och står åtalad för mord. Mannens försvarsadvokat Knut Fure har beskrivit mordet som ”ett väldigt dramatiskt och fruktansvärt tragiskt fall”. 

– Hon är den varmaste och snällaste person man någonsin kunnat träffa. Hon ville alltid bara hjälpa till, säger Lises vän Tomas Fjeld till tidningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *