Skottlossning vid Burger king-restaurang

Någon öppnade eld vid en Burger king-restaurang i Akalla i nordvästra Stockholm vid 22-tiden på tisdagskvällen.

– Åtminstone en person har blivit beskjuten. Det är i nuläget en okänd målsägare men vi arbetar på att ta reda på vem det är, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson polisregion Stockholm. 

Personer sågs springa från platsen i samband med händelsen. En stor polisinsats inleddes och den sannolika brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. 

Ingen är gripen.

– Däremot är det ett antal personer som har blivit medtagna på förhör. De är i nuläget inte misstänkta för några brott, säger Daniel Wikdahl. 

Händelsen rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

Françoise Hardy död: ”Mamma är borta”

Den franska sångerskan Françoise Hardy är död, skriver Le Soir. Hon somnade in på tisdagskvällen efter en lång tids sjukdom.

”Mamma är borta”, skriver hennes son Thomas Dutronc på Instagram.

Françoise Hardy slog igenom på 60-talet. Hiten ”Comment te dire adieu” från 1968 är en av hennes men kända låtar och nådde topp tio på singellistan i flera länder. Under sin långa karriär gjorde hon flera samarbeten med artister och grupper som Air, Iggy Pop och Blur. Sista albumet ”Personne d’autre” släpptes 2018.

När magasinet Rolling Stone förra året rankade de 200 främsta sångarna någonsin var Françoise Hardy den enda franska artisten på listan. Hon spelade också i flera filmer under 1960- och 1970-talet.

Françoise Hardy blev 80 år.

David Lång behåller platsen i kyrkomötet

Riksdagsledamoten David Lång (SD) lämnade sin tjänst efter att ha sjungit en rastistisk sång på partiets EU-valvaka.

Men i kyrkomötet, Svenska kyrkan högsta beslutade organ, sitter han kvar, rapporterar Kyrkans tidning. 

David Engström, gruppledare för SD i kyrkomötet, säger till tidningen att han inte sett några indikationer på att Lång ska lämna.

– Dåligt omdöme, säger Engström om sången till Kyrkans tidning.  

Sverigedemokraterna har 19 av 251 mandat i kyrkomötet, och är där tredje största riksdagsparti. Långs mandat går ut 2025, då nästa kyrkoval hålls. Han har suttit i kyrkomötet sedan 2014. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *