IDF: Dödlig attack mot FN-skola

Den Hamasstyrda pressavdelningen i Gaza har uppgett att minst 27 människor dödats och dussintals skadades i attacken mot skola som drivs av FN-organet Unwra. 

Nu säger den israeliska armén att de genomfört en attack mot skolan, som enligt Israel huserade en Hamasanläggning.

”Stridsflygplan utförde en precis attack mot en Hamas-anläggning inbäddad i en Unwra-skola i området Nuiserat”, sade armén i ett uttalande och tillade Hamasmedlemmar som deltog i terrorattacken i Israel den 7 oktober ska ha befunnit sig i skolan.

Man blev utslängd från puben – försökte tända eld

En 33-årig man blev under natten till torsdagen gripen misstänkt för att ha försökt tända på en pub i Norrbottens län med bensin.

– Han ska ha tagit sig till macken och köpt en massa bensin som han sen hällde ut framför ingången till puben. Därefter försökte han tända eld på bensinen men misslyckades märkligt nog, säger Mathias Borin, befäl vid polisregion Nord till TT.

Ryska raffinaderier träffade i ukrainsk attack 

Ett oljeraffinaderi i staden Rostov-na-Donu i sydvästra Ryssland började brinna efter en ukrainsk drönarattack, tidigt på torsdagsmorgonen.

Raffinaderiet Novosjachtinsk, som ligger omkring tio kilometer från den ryska gränsen, anses vara ett av de viktigaste i södra Ryssland.

Ytterligare ett drönaranfall förstörde en oljetank vid en depå i Staryj Oskol, strax norr om den ukrainska gränsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *