Två till sjukhus efter brand i Göteborg

Två personer fördes till sjukhus efter en brand i ett i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg natten mot tisdag. 

– Det är flera lägenheter som drabbats i olika grad och vi har även en vattenläcka i byggnaden efter branden, säger Anders Helmborn på räddningstjänsten till Göteborgs-Posten.

Branden var släckt vid 02-tiden.

Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet och vållande till kroppskada, skriver GP. 

MC-förare i våldsam älgkrock

En 39-årig man på motorcykel skadades allvarligt när han krockade med en älg under natten till tisdagen.

Olyckan inträffade i Härryda kommun.

– Älgen dog direkt på platsen och mc-föraren fick allvarliga men inte livshotande skador och bröt båda armarna och hade andningssvårigheter när han avfördes med ambulans till sjukhus, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Ryske ministerns ord: Väst eskalerar

Förra veckan säkrade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj över 30 miljarder i militärt stöd från Sverige, Belgien och Spanien – och Kiev planerar att ta de 85 F 16-plan som landet har fått av väst i bruk under sommaren.

Men stödpaketen ses av Ryssland som en eskalering av kriget i Ukraina.

– Därför kommer alla nödvändiga åtgärder att vidtas från vår sida för att neutralisera hoten, säger landets vice utrikesminister Alexander Grushko till Tass. 

Uttalandet kommer efter att den Tyskland i veckan meddelade att Ukraina kan komma att få använda långdistansroboten Patriot mot ryska flygplan på ryskt territorium. 

Samtidigt har USA gett grönt ljus till Kiev för att attackera ryska mål med bland annat GMRLS-pjäser som landet levererat.

Det fortsatta stödet till Ukraina är en eskalering av kriget, enligt Moskva. 

– Oavsett vad som levereras till Ukraina kommer allt att skjutas ner av våra krigare. Det kommer hända om och om igen, säger Alexander Grushko till Tass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *