I mitten av oktober förra året sköts en pappa ihjäl i en villa vid Telefonplan i Stockholm. Natten därpå sköts två kvinnor ihjäl i en villa i Tullinge. I dag åtalas en 17-åring från Linköping för de tre morden och en 15-årig pojke åtalas för att ha beställt morden.

En 16-årig flicka och en 22-årig man åtalas också för medhjälp till mord och försök till mord.

– De här gärningarna har anknytning till ett kriminellt nätverk, säger senior åklagare Helena Nordstrand, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Natten till torsdagen den 12 oktober sköts en pappa i 40-årsåldern ihjäl i villan vid Telefonplan i södra Stockholm. Även mamman skottskadades och ett barn skadades lindrigt. 17-åringen, som var 16 år vid tiden för morden, åtalas därför även för försök till mord mot tre andra personer som befann sig i huset vid tillfället.

Tre barn i huset när morden skedde

Natten därpå skedde nästa mord. Då sköts två kvinnor ihjäl i en villa i Tullinge i Botkyrka söder om Stockholm. Den ena kvinnan var i 20-årsåldern och den andra i 60-årsåldern.

Även här fanns barn i huset när morden skedde, och 17-åringen åtalas även för mordförsök mot en kvinna och de tre barn som befann sig i huset vid tillfället. Kvinnan och barnen blev inte fysiskt skadade.

Greps med automatvapen i taxi

Den mordåtalade greps kort efter dubbelmordet i Tullinge.

– Skytten greps i en taxi på väg från brottsplatsen i Tullinge. Med sig i bilen hade han mordvapnet, säger senior åklagare Helena Nordstrand.

I villan i Tullinge bor en känd artist som är anhörig till en person som enligt SVT:s uppgifter kopplas till det så kallade Zeronätverket.

15-åring beställde morden

Enligt åklagaren är det en 15-årige pojke som har anlitat skytten och även anskaffat vapnet som har använts vid skjutningarna.

– 15-åringen har också tillhandahållit en så kallad tryckarlägenhet, ett gömställe under den tid som skytten skulle utföra de här uppdragen, säger Helena Nordstrand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *