I tingsrätten fälldes föräldrarna från Eslöv i det så kallade ättiksfallet på majoriteten av åtalspunkterna, men friades för olaga frihetsberövande i sin tidigare bostad. I hovrätten vill åklagaren att de fälls även för det och har en ny film till sin hjälp.

Åtalspunkten som föräldrarna friades från berör en bostad i Eslöv där de tidigare bott. I rummet som ska ha varit flickans, som senare förgiftades med ättika, är ett fönster igenspikat med en skiva och en grind finns framför dörren.

Filmen, som Expressen var först att rapportera om, ska enligt åklagare Ingegerd Jigin visa på att flickan i perioder hållits instängd i sitt rum fram till tre års ålder. Flickan har i förhör inte velat prata mycket om det gamla huset men sagt att hon varit instängd i rummet.

Föräldrarna nekar

Pappans försvarare Anders Elvingsson skriver i ett sms till SVT Nyheter Skåne att pappan ”menar att grinden gick att öppna och inte hindrade dörren från att öppnas. Skivan som täckte delar av fönstret var fastskruvad för att hindra flickan från att öppna fönstret och ramla ut.”

Tingsrätten bedömde att det inte gick att visa bortom rimligt tvivel att flickan varit instängd i rummet och valde därför att fria föräldrarna.

Se polisens film i klippet ovan.

Ny dom mot föräldrarna i ättiksfallet i Eslöv

Den 19 juni är sista dagen för hovrättsförhandlingarna och en ny dom mot föräldrarna kommer att falla under sommaren.

I tingsrätten dömdes föräldrarna till åtta års fängelse. De dömdes för att ha förgiftat flickan med ättika och låst in henne i en tvättstuga. Föräldrarna har hela tiden nekat till brotten och menar att flickan själv fått i sig ättikan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *