Palestinska fotbollsförbundet krävde under Fifakongressen i Bangkok att sanktioner riktas mot Israel och att de ska kunna portas från det internationella förbundet. Den palestinske ordföranden Jibril Rajoub ansåg att det skulle ske omedelbart.
– Bollen är i era händer, sade Jibril Rajoub till Fifabasen Gianni Infantino.

Det blir dock ingen omröstning om saken på kongressen. Infantino, som lyssnat till både det palestinska och det israeliska förbundet, hänvisade till att politik ska hållas utanför fotbollen. Däremot kommer ett extrainsatt möte att hållas i juli där den juridiska biten ska ses över.

Palestinska förbundet anklagade Israel för rasism, brott mot mänskliga rättigheter och diskriminering inom fotbollsligan och anser att det är ett brott mot Fifas stadgar.

Israel förkastade förslaget och kallade det cyniskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *