En person har skjutits i Borlänge, i Dalarna. Personen hittades med skottskador under natten och får nu vård, skriver polisen.

Personerna greps vid 03.20, ungefär en timme efter att larmen om skottlossning inkom till polisen. Sedan klockan 07.20 är personerna anhållna av åklagare.

Flera förhör ska hållas under dagen och polisen ska genomföra dörrknackning i området.

Det var strax innan klockan halv tre på natten som flera personer larmade om skottlossning på Söder i Gävle. En polispatrull hittade en skadad person utomhus, på Brunnsgatan. En boende i området som SVT Gävleborg pratat med vaknade av skottlossning i natt. Fem eller sex skott ska ha hörts enligt en närboende.

Under natten var polisen väldigt förtegen och hänvisade till förundersökningssekretess.

– Vi har tekniker på plats och det pågår dörrknackning och vittnesförhör i området, säger Pontus Hjelm, vakthavande befäl vid polisregion Mitt.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att den skottskadade personen har avlidit och att denne är känd av polisen sen tidigare.

– Den person som anträffades skjuten har avlidit. Vi har inlett en förundersökning om mord, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Söker med hund

Anhöriga är underrättade men polisen är i övrigt förtegen om offrets ålder och kön.

– Vi har fått ett flertal samtal om att det har pågått någon form av skottlossning, det är det vi vet egentligen. Men exakt vad som har framkommit under utredningen kan vi inte gå in på nu innan vi har hunnit höra samtliga som ska höras. Vi kan inte nämna några detaljer alls för stunden, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen har spärrat av flera platser under morgonen och förmiddagen för teknisk undersökning.

– Arbetet är omfattande. Just nu håller man på att söka av med hund i området, det är framför allt det vi gör. Men vi har ett flertal utredningsåtgärder som pågår samtidigt, säger Magnus Jansson Klarin.

Polisen vill få in tips och iakttagelser kring händelsen och har man uppgifter kan man ringa 114 14.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *