Har du en mobiltelefon, surfplatta eller smartklocka i Android-familjen? Då kan en populär betaltjänst snart sluta fungera – om du inte vidtar åtgärder.

Att använda sig av digitala betal- och identifieringstjänster har blivit allt vanligare, men kräver också att apparaterna man använder dem på har en mjukvara som är uppdaterad och säker. 

Tidigare har rapporterat om att det inte är helt riskfritt att använda BankID på vissa Samsung-mobiler och att vissa mobilanvändare rentav inte kommer kunna använda BankID längre av säkerhetskäl. 

Nya systemkrav för Google Wallet 

Nu står det också klart att Google Wallet, som finns tillgängligt i mobiltelefoner, surfplattor och smartklockor som tillhör Android-familjen, kan sluta fungera för vissa användare.

Enligt sajten M3 höjs nämligen systemkravet för Google Wallet den 10 juni och det är i samband med detta som appen inte längre kommer att kunna användas på vissa äldre prylar. 

Från och med det datumet gäller det att du har Android 9 på din mobiltelefon eller Waer OS 2.x eller senare på din smarta klocka. 

Om du inte kan uppdatera mjukvaran får du, enligt sajten, helt enkelt byta ut din enhet eller använda någon annan betaltjänst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *