”Linus” behöver medicinen för att fungera – hans pluggkompisar vill ha den för att prestera bättre. Sedan han fick diagnosen för åtta månader sedan blir han regelbundet ombedd att dela med sig av pillren.

Han fick diagnosen under studierna på Lunds universitet. Sedan dess har han fått testa sig fram för att veta vilken medicin och dos som passar bäst. Medicinen har också kommit med flera biverkningar som varit jobbiga att hantera.

Men diagnosen och medicinen gjorde även att han fick ögonen på sig från andra studenter vars förhoppning är att kunna öka sitt fokus om de tar medicinen utan att behöva den.

För personer utan diagnos är adhd-medicin prestationshöjande. Man kan känna lägre aptit och uppleva en starkare uthållighet. Men det finns också negativa biverkningar, exempelvis sömnbrist, ångestkänslor och högre blodtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *