Arizona på väg att skrota abortlag

Arizonas senat har röstat för att avskaffa den kontroversiella abortlagstiftning från 1864 som säger att abort endast är tillåtet om kvinnans liv är i fara.

Högsta domstolen i delstaten Arizona gav sitt godkännande till den kontroversiella lagen i april, en dom som president Joe Biden kallade för ”grym”. Hans trolige motståndare Donald Trump underströk å sin sida att delstaterna själva bör få besluta i abortfrågor, men ansåg samtidigt att Arizonalagen gick för långt.

Bostadspriser stiger brett 

För fjärde månaden i rad steg bostadspriserna i Sverige i april. Jämfört med mars var ökningen 1,7 procent, enligt ett index från den statliga banken SBAB. Sedan årsskiftet är uppgången 5,8 procent.

– Vi ser ett något större trendbrott. Det är helt klart så att bostadsmarknaden har vaknat till liv här, åtminstone sett till prisbilden, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

Polischefen: Gäng rekryterar från välmående områden 

Medan fokus ligger på utsatta områden rekryterar gängen ungdomar från mer välmående områden. Det säger polischefen Christian Nylén till Göteborgs-Posten.

Under den senaste tiden har en konflikt mellan gängen som polisen kallar som T- och Z-falangerna orsakat en rad skjutningar och sprängdåd i de södra delarna av Göteborg.

Polischefen Christian Nylén säger att gängen sticker ut jämfört med andra våldsamma grupperingar i Göteborg.

– De är mer aktörsdrivna. De rekryterar personer utifrån kompetens och förmåga, snarare än inom vilket postnummer man är uppvuxen i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *