Innan kärleksprogrammet ”Gift vid första ögonkastet” har premiär i Sverige är det många som söker, men inte alla har en chans i castingprocessen. Nyheter24 har pratat med sexologen Kalle Norwald, som avslöjar vilka som sållas bort.

 ”Gift vid första ögonkastet” 2024 är i full rullning. I programmet gifter sig fyra par, men det är betydligt fler som söker till programmet.

EuroscandNews har pratat med sexologen Kalle Norwald, som avslöjar detaljerna bakom den långa castingprocessen. 

– Vi måste i etikens namn sålla bort vissa personer, säger han till . 

Gift vid första ögonkastet 2024: Deltagarnas Instagram-konton

Gift vid första ögonkastet – vad är det?

I ”Gift vid första ögonkastet”, som sänds , matchar fyra experter ihop par som ska gifta sig. Paren får inte se varandra innan vigseln, utan de säger ja till varandra utan att veta någonting om den andra personen. 

Efter bröllopet får tittarna följa parens första tid som äkta makar. När fem veckor har gått får paren bestämma om de till fortsätta vara gifta, eller om de vill skilja sig.

Gift vid första ögonkastet: ”En superlång process”

Kalle Norwald delar ansvaret över matchningen med tre andra experter. Som sexolog har han huvudansvar att prata om, och titta på, faktorer som sexualitet, sex och drömmar.

– Jag pratar också med deltagarna om hur det kommer kännas att synas på tv, och omskrivas i tidningar. Det kan var svårt, säger han. 

Castingprocessen inför programmet är omfattande. För berättar Kalle Norwald att arbetet inför den senaste sommarsäsongen började redan i februari. 

– Då är det ju några eminenta castare som träffar väldigt väldigt många som söker till programmet. Vi måste i etikens namn sålla bort vissa personer, som vi inte bedömer pallar. 

Kalle Norwald: ”En del som försvinner”

Men vilka får egentligen nobben från programmet?

Enligt kalle Norwald finns det några personlighetstyper som inte har en chans. 

– Det är en del som försvinner. Exempelvis de som ger en beställning på en människa från en katalog, alltså de som vi inte tror kommer kunna hantera formatet i programmet, säger han och fortsätter:

– Sen även personer som har barn under 16, och de som är nydiagnostiserad med psykisk ohälsa eller någon somatisk sjukdom. Personerna sållas bort för att det är ett krävande program att vara med i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *