Erik Hamrén nobbade ett erbjudande om 30 miljoner kronor för ett tvåårskontrakt med ett lag i Saudiarabien efter EM 2012. Det berättar han i podcasten Fördomspodden.

 Det blev ett familjemöte på det, där jag berättade hur det låg till. Min dröm var ju att gå till Brasilien, att få vara med på ett VM. Döttrarna sa nej. ”Pappa, du har aldrig tagit ett jobb för pengarnas skull. Kör på Brasilien”, säger Hamrén, tidigare förbundskapten för svenska herrlandslaget.

Han säger sig inte ha något större problem att träna i Saudiarabien, då det är en klubb han representerar.

– Jag har haft anbud senast här i vinter från Saudiarabien, men jag tackade nej. Inte för att jag tyckte att det var politiskt fel, om jag uttrycker mig så. Det var mer att jag kände att jag inte brann för det riktigt, säger Hamrén.

När det gäller landslagsuppdrag ser han dock annorlunda på det.

– Jag har tackat nej till landslagsuppdrag där jag kände att det var för mycket som var skillnad mellan mig och landets filosofi, säger Hamrén.

66-åringens senaste tränarjobb var i den danska klubben Aalborg BK förra våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *