Sex män och en kvinna åtalas för omfattande stölder av fartkameror i Stockholms och Uppsala län.Det var i augusti 2022 som omkring 60 fartkameror stals i länen. I slutet av oktober samma år greps flera personer för inblandning i stölderna. Bland annat greps en man i Riala, där polisen ska ha påträffat en hälericentral med flera kameror.

Fyra män i 25-årsåldern åtalas nu misstänkta för 23 grova stölder, rapporterar Norrtelje Tidning. Brottet ska enligt åklagaren betraktas som grovt, eftersom de misstänkta stölderna varit systematiska.

En av männen är, tillsammans med en kvinna och två män i 20-årsåldern, misstänkta för tre fall av grov stöld, och två fall av försök till grov stöld.

Alla nekar till brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *