Har du kvar din gamla tjock-tv? Istället för att köra den till tippen bör du kolla andrahandsvärdet på den. Det finns nämligen entusiaster och samlare som kan tänkas betala en hel del för din gamla tv.

Det fanns en tid då tv-apparaterna i våra hem inte var slimmade och satt fästa på väggen. Tvärtom var dåtidens tv-apparater fyrkantiga lådor som fick namnet tjock-tv. 

Kanske har du kvar en gammal tjock-tv som du inte vet vad du ska göra av, eller så kanske du rent av är i tagen att frakta den till soptippen.

Har du tjock-tv? Den kan vara värd tusenlappar

Då kan det vara läge att tänka om då de numera antika tv-apparaterna är ett hett byte för vissa köpare. 

Det finns nämligen en marknad där tv-spelande entusiaster efterfrågar äldre tv-apparater.

– Det är en ganska stadig marknad, inte jättestor ännu, men den är up and coming. I dag skänks eller slängs de flesta tjock-tv-apparaterna, vilket är synd. Det finns guldkorn där ute som folk jagar hela tiden, säger spelexperten Thomas Sunhede till Aftonbladet.

Anledningen till att efterfrågan på gamla tv-apparater ökar är bland annat på grund av att äldre tv-spel ofta fungerar bättre på en tjock-tv. Numera görs inga enheter som spelen från 1980- och 90-talet gjordes för, vilket innebär att rariteter blir ett hett byte på andrahandsmarknaden.

– PVM:er, det vill säga studiomonitorer, är väldigt eftertraktade. Ofta från Sony. De har så bra bild man kunde få på den tiden. De kostade 20–30 000 kronor på 80- och 90-talet och användes i studior. De kan man få runt tre till fyra tusen för.

Det finns även andra modeller och märken som är hett eftertraktade. Danska Bang & Olufsen kan kosta ett par tusenlappar, likaså om du har en gammal Sony Trinitron. 

– Har de inbyggd vhs eller dvd blir de mer värdefulla eftersom folk tycker att inbyggda videokällor är charmigt. Då kan man få en slant som varierar lite beroende på vilket märke de kommer från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *