Räddningstjänst och ambulans har larmats till en ladugårdsbrand i närheten av Tväråbäck, Vännäs kommun. Enligt initiala uppgifter kan det finnas kor i en intilliggande byggnad.

Byggnaden brann ner men det fanns en explosionsrisk när räddningstjänsten kom till platsen.

– Det är en gasflaska i byggnaden, sa Kurt Byström, räddningsledare under morgonen.

När räddningstjänsten kom fram till platsen var ladugården helt övertänd och några timmar senare helt nedbrunnen.  En gasflaska fanns i byggnaden och därför var räddningstjänsten försiktig under morgontimmarna.

– Vi ser till att ingen kommer nära nu för det finns en explosionsrisk. Vi inväntar dagsljuset så får vi se vad vi gör med flaskan. Vi ser den inte i nuläget, sa Kurt Byström, räddningsledare under morgonen.

Tänkte skjuta sönder gasflaskan

I och med gasflaskan var Räddningstjänsten tvungen att hålla ett avstånd på ungefär 200 meter till byggnaden på grund av explosionsrisken. När det ljusnade kunde de flyga drönare över platsen och lokalisera gasflaskan.

– Vi ska avgöra om vi kan skjuta sönder gasflaskan och på så sätt punktera den. Men det krävs rätta förutsättningar om det ska bli aktuellt, sa Kurt Byström, räddningsledare.

Ladugården låg på enskild väg och det var ingen risk för allmänheten. Enligt räddningstjänsten fanns inga djur i ladugården.

Uppdatering 11:41

Vid halv tolv-tiden hade räddningstjänsten avslutat insatsen efter att ha kunnat lokalisera gasflaskan med en drönare.

– Vi kunde se med hjälp av drönaren att ventilen hade öppnats och pyst ut, så vi kunde närma oss byggnaden, berättar Lars Fahlesson på räddningstjänsten.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *