Den 19 april är sista dagen för att använda vinterdäck på bilen. Men nu uppmanar trafikpolisen i Umeå folk att vänta med att byta däck.
– Det ska bli tio grader kallt på natten. Våra polisbilar kommer också att ha dubbdäck imorgon, säger trafikpolisen Johan Samuelsson.

På däckbytarfirmorna i Umeå var det en del som passade på att byta från dubbdäck till sommardäck under måndagen. Men trots att det egentligen är sista dagen för dubbdäck den 15 april så kan det vara smart att tänka till innan du byter till sommardäck. Anledningen är ett bakslag för vårvädret, med minusgrader de kommande dygnen.

– Det blir kallt och snö som kommer in kommande dygn. Det är ganska torra vägar så det innebär kanske inte så svår halka. Men kommer det några centimeter snö så går det inte att köra med sommardäck, säger EuroscandNews :s meteorolog Jonna Lindqvist.

Enligt honom ser det ut att vända till helgen, med bättre väder då.