– Den mest spännande herrtruppen på många år. Kul att David Rumbutis äntligen är tillbaka.
Det säger  kommentator AnnaMaria Fredholm om det svenska laget till herrarnas gymnastik-EM, som sänds direkt  26-28 april.

Om två veckor inleds EM i artistisk gymnastik i Rimini i Italien och  sänder gren- och lagfinalerna.

I dag presenterades truppen till EM, och det är samma gymnaster som tävlade för Sverige i NM i Oslo den gångna helgen:

Marcus Stenberg (Lulegymnasterna), Joakim Lenberg (GK Motus-Salto), David Rumbutis (All Star Gymnastics), Luis Il-Sung Melander (GK Motus-Salto) och Filip Lidbeck (Halmstad Frigymnaster) samt William Sundell (Hammarbygymnasterna), som tävlar i bygelhäst.

– Det här laget är den perfekta blandningen av rutin och ungdom, jag är extra spänd på att se hur superlöftet Luis Il-Sung Melander står sig i ring-konkurrensen, säger AnnaMaria Fredholm, som kommenterar EM .

– Landslaget följer sin plan mot EM 2025 där målet är att nå en topp-12 placering. Vi har höjt vår svårighetspoäng och det lag som är uttaget är det som vi ser har störst möjlighet till högst poäng. Laget har som mål att nå 240 poäng, säger förbundskapten Eddie Olsson.