Folktandvårdens klinik i Bureå i Skellefteå kommun har varit pausad i åtta månader på grund av personalbrist. Nu säger Folktandvården upp lokalen och en privat tandläkare flyttar in till sommaren.
– Bureåborna kan återigen få god och nära vård på orten, vilket inte hänt på länge, säger Anna Hultman från Folktandvården.

Folktandvården i Region Västerbotten har brist på både tandläkare och annan personal, vilket bland annat medfört att kliniken i Bureå pausat sin verksamhet sedan sommaren 2023.

Patienter har i stället hänvisats till privata kliniker medan barn och unga har kallats till klinikerna i Ursviken, Robertsfors och i vissa fall till Skellefteå tätort.

Nu ska Folktandvården sälja delar av sin utrustning från kliniken i Bureå till en privat tandläkare, samt överlåta hyreskontraktet av lokalerna till denna.

Hur påverkas Folktandvården av att stänga en klinik?

– Det är klart att det är ledsamt, men när vi saknar behandlare och har gjort det länge så är det svårt att hålla fast vid något som inte gynnar Bureåborna, säger Anna Hultman, verksamhetschef för Folktandvården Nord.

Det finns inga planer på liknande åtgärder för andra kliniker inom Folktandvården Nord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *