BREST Franska flottan har beslagtagit nära elva ton kokain på ett brasilianskflaggat fiskefartyg i Guineabukten efter information från amerikanska DEA och brasiliansk federal polis.

Tillslaget gjordes tidigt den 14 mars av fransk marinen (Marine Nationale) och ombord på det cirka 20 meter långa fiskefartyget hittades totalt 10 693 kilo kokain, värt över sju miljarder kronor i gatuled, rapporterar Maritime-Exclusive.

Åklagarmyndigheten i franska Brest, som sköter rättsliga frågor i Guineabukten, beslutade att kokainlasten skulle förstöras. Inget åtal mot besättningsmanskapet för smuggelförsöket väntas, enligt TT- AFP.
Franska flottan har även tidigare stoppat smuggling i samma område i september ifjol då beslag av 2,4 ton av drogen gjordes på ett fiskefartyg utanför Västafrika.

Experter berättar att drogkarteller har en smuggelväg av kokain från Sydamerika som går via brasilianska hamnar (bl. a den i Santos) och vidare till Västafrika med omlastning och vidare transport till den europeiska marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *