Neil Youngs musik kommer tillbaka till Spotify – efter två års bojkott.

Det var i fjol som den kanadensisk-amerikanske artisten beslutade att bojkotta strömningstjänsten i protest mot den kontroversielle poddaren Joe Rogan, som då hade ett exklusivt avtal med Spotify. Young ansåg bland annat att Rogan spred desinformation om covid-19-vaccin i sin podcast.

Nyligen förnyade Spotify avtalet med Rogan, men det är inte längre exklusivt vilket innebär att podcasten kommer att finnas tillgänglig även på andra tjänster. Det gör i sin tur att Neil Young väljer att återvända till Spotify, skriver NME.

Young är dock inte helt nöjd med sitt eget beslut. Han har tidigare klagat på att strömningstjänsten försämrar ljudkvalitén på musiken, och verkar fortfarande tycka likadant:

”Spotify, stället där du får lägre kvalitet på musiken än när den gjordes, blir återigen hemmet för min musik”, skriver han på sin hemsida.