Under tisdagen inleds huvudförhandlingen mot de fem män som misstänks för flera sprängningsförsök och en faktisk sprängning i Norrköping under förra året. Polisen misstänker att bombligan har haft tydliga roller.

– Vi ser ofta det när vi utreder den här typen av brott. Det krävs ganska många personer för att få ett sådant allvarligt våldsbrott till stånd, säger Jan Staaf som är kriminalkommissarie vid polisen i Norrköping.

Hade tydliga roller

Totalt är det fem män som misstänks för brott och polisen misstänker att männen haft olika roller. En 27-årig man har haft en ledande roll och haft kontakt med de andra och berättat var bomberna ska placeras, tre män misstänks ha varit utförare och placerat och hanterat sprängämnena.

Samtidigt som en man i 60-årsåldern har haft både kompetens om och tillgång till sprängmedel.

– Det handlar både om civila och militära sprängämnen. Det är en oroväckande trend i samhället, men vi hoppas kunna få stopp på det tillsammans med tullen.

Förhandlingen äger rum i Attunda tingsrätt i Sollentuna och pågår under sex dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *