I augusti 2023 misshandlades en 16-årig pojke allvarligt av en 15-årig pojke i Gustavsberg på Värmdö, öster om Stockholm. 16-åringen avled senare av sina skador och nu åtalas 15-åringen misstänkt för mord.

Misshandeln ska ha skett utomhus och 16-åringen fick en allvarlig huvudskada och avled en månad senare på sjukhus.

Den nu åtalade 15-åringen greps misstänkt för misshandeln och mord. Åklagaren försökte två gånger få pojken häktad men tingsrätten avslog båda gångerna häktningsbegäran. Mordmisstankarna har däremot kvarstått.

– Det är ett mycket tragiskt ärende med unga personer inblandade. Jag har en klar bild av vad som har hänt och bevisning i form av bland annat vittnesuppgifter och svar från tekniska undersökningar, säger Hanna Loftås, kammaråklagare och förundersökningsledare i ett pressmeddelande.