Veteranen Richard Gasquet föll i två raka set i första rundan av ATP 250-turneringen i Montpellier.
Efteråt riktade 37-åringen stark kritik mot bollarna som användes.
– Ärligt talat, bollarna var väldigt, väldigt långsamma. Det är otroligt. Det är supermarket-kvalitet, sa han på presskonferensen.

Fransmannen Gasquet har spelat proffstennis sedan 2002 och var i ett decennium nästan en konstant på topp 20-rankingen i världen. På de senaste åren har han dippat och är numera 131 på världsrankingen.

Efter förlusten i två raka set mot Roberto Bautista-Agut i första rundan av Montpelliers ATP 250 surnade han till på bollkvaliteten.

– Jag missade många möjligheter, men ärligt talat var bollarna väldigt, väldigt långsamma. Det var monstruöst, det har jag sällan sett. Det är otroligt. Det är inte tennis längre. Sedan covid har det funnits problem med kvaliteten på bollar. Det är supermarket-kvalitet, sa Gasquet på presskonferensen enligt Le Parisien.