En ukrainsk drönare slog ner vid ett oljeraffinaderi i närheten av Sankt Petersburg under natten, uppger en källa inom Ukrainas militära underrättelsetjänst för RBC Ukraina.

Bilder i sociala medier uppges visa en brand av okänd omfattning på platsen. Ett flertal bränder har uppstått på ryska olje- och energianläggningar den senaste tiden, orsakade av påstådda ukrainska attacker mot orter djupt inne i Ryssland.

Ryska fångar strider utan löfte om benådning

Ryska fångar har rekryterades till kriget med löften om pengar och benådning. Villkoren ska nu ha skärpts. I Rysslands nybildade ”Storm V”-avdelningar är benådning inte längre aktuellt, skriver ryska BBC.

SVT Nyheter har tidigare rapporterat om de ryska så kallade ”Storm Z”-avdelningarna, beskrivna som kanonmat och som i hög utsträckning använts i vad ukrainarna kallar ”köttanfallen” vid bland annat Avdijivka.

En ny variant med sämre villkor, kallad Storm V-avdelningar, ska ha tagit deras plats. De fångar som rekryteras dit erbjuds varken benådning eller ett tidsbegränsat kontrakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *