Två kvinnliga klimataktivister kastade på söndagsförmiddagen orangefärgad soppa på målningen, som hänger på Louvren i Paris. Konstverket skyddas dock av skottsäkert glas och verkar därför inte ha tagit skada.– Vad är viktigast, konst eller

Två kvinnliga klimataktivister kastade på söndagsförmiddagen orangefärgad soppa på målningen, som hänger på Louvren i Paris. Konstverket skyddas dock av skottsäkert glas och verkar därför inte ha tagit skada.– Vad är viktigast, konst eller hälsosam och hållbar mat? Vårt jordbrukssystem är sjukt och våra bönder dör på jobbet, sade en av aktivisterna, vilket syns .

Det var två kvinnliga klimatextremister som på söndagsförmiddagen kastade soppa på målningen som hänger på Louvren i Paris.

Kvinnorna skanderade bland annat ”Vårt jordbrukssystem är sjukt” och framförde krav på ”hälsosam och hållbar mat”.

Händelsen filmades och sprids på sociala medier.

Konstverket är skyddat av glas och ska inte ha skadats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *