Under helgen har det arrangerats svenska mästerskap för ungdomar i skidskytte i Timrå och återväxten tycks vara god, ett 100-tal ungdomar tävlade i klasser för 14- och 15-åringar.
– Superkul, tyckte Elin Bergman från Mora.

Det var gnistrande vinterförhållanden och januarisol när ungdoms-SM i skidskytte avgjordes på skidskyttestadion i Timrå. Med glittrande stjärnor och färger på kinderna kämpade åkarna i spåren och på skjutvallen.

– Superkul att köra tävlingar här, sa Elin Bergman från Mora efter sprintloppet.

”Bra att vi kan arrangera”

– Det är bra att vi kan arrangera en tävling här på hemmaplan och att det funkade så bra med alla funktionärer, konstaterade Gustav Wessbladh från arrangörsklubben Sundsvall Biathlon, som tävlade i klassen P 14.

I stort sett hela Sverige var representerat med åkare från Småland till Norrbotten. Västernorrland kunde räkna in flera segrar, bland annat genom I 21-åkarna Linus Nylander i P 14 och Erik Tingelöf i P15, båda från Sollefteå liksom Frida Lauri från Anundsjö i klassen F 15.

Varierad sport ökar intresset

Tävlingarna lockade ett 100-tal deltagare och Gustav Wessbladh tror att intresset för skidskytte beror på att det är en varierad sport.

– Det är fler moment än att bara åka skidor, säger han och menar att det är spännande att även få skjuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *