Novak Djokovic vann kvartsfinalen mot Taylor Fritz med 7-6(7-3),4-6,6-2,6-3 i Australian Open i jakten på en elfte titel i turneringen.

Novak Djokovic vann kvartsfinalen mot Taylor Fritz med 7-6(7-3),4-6,6-2,6-3 i Australian Open i jakten på en elfte titel i turneringen.

– Jag led mycket de två första seten och Taylor straffade mig från baslinjen. Jag hade svårt att hitta tajmingen och det var väldigt hett med solen som fortfarande var uppe, säger Djokovic till Nick Kyrgios som ledde intervjun på banan efter den krävande matchen.

– Vi saknar dig, kom igen och ge honom en applåd, uppmanar Djokovic publiken och river ner applåder för sig själv och den skadade hemmaspelaren.

Djokovic kastade en slängkyss till Kyrgios under matchen.

”Ett av de längsta gamen jag spelat”

I den förra omgången mot Adrian Mannarino släppte den serbiske världsettan bara tre games. Redan i det första gamet av matchen som tog 16 minuter visade Fritz att det skulle bli något helt annat i dag – matchen tog tre timmar och 45 minuter.

– Det var ett av de längsta gamen jag spelat. Taylor kom ut med skärpa och hade en tydlig plan vilket gjorde det svårt för mig både fysiskt och mentalt. Han spelade en fantastisk tennis.

Vid ett tillfälle ilsknade Djokovic till när han satt ner vid ett sidbyte eftersom han inte fick kontakt med sin egen box.

I semin väntar vinnaren av Jannik Sinner och Andrej Rublev.

– Det är bara att plocka fram popcornen och njuta av den matchen, ler Djokovic