Lisa Hörnblads formkurva fortsätter att stiga. I dag blev svenskan 23:a i Altenmarkt-Zauchensees super-G och tog världscuppoäng för andra dagen i rad.

I går blev svenskan 30:e i störtloppet i samma backe och fick med sig en poäng, den första sedan i december 2021. I dag rasslade det in åtta nya världscuppoäng på kontot efter 23:e-platsen från startnummer 54 i banan som höll bra.

Svenskan jublade i målfållan efter åket där hon åkte riktigt snabbt den fjärde och sista sektorn, var snabbare än segraren Lara Gut-Beharmi, som fjärde åkare. Var 38:e vid tredje mellantiden.

Wiberg: ”Hon knöt näven”

– Lisa hade en liten miss men hon ville och satsade. Hon knöt näven med att ta poäng två tävlingar på raken, säger experten Pernilla Wiberg.

27-åringens personrekord är en elfteplats i Garmisch-Partenkirchens störtlopp för fem år sedan.

Den schweiziska veteranen Lara Gut-Behrami tog sin 40:e världscupseger (20:e i super-G) i sin 356:e start i världscupen.

Gut Behrami är sjunde kvinna att nå 40 världscupsegrar och skuggar sexa Anja Pärson som nådde 42.

”Attackerade från start till mål”

– Jag attackerade från start till mål och det var en skön känsla att hitta den skidåkningen, säger Gut-Behrami till det internationella skidförbundet, Fis.

Mikaela Shiffrin avstod den här tävlingshelgen och fick sin ledningen i den totala världscupen minskad. Hon stöttade sin pojkvän Aleksander Aamodt Kilde från sjuksängen i Bern.