Turkiska Ankaragücüs ordförande Faruk Koca stängs av på livstid efter att ha slagit ner en domare.

Vid ett möte i Turkiet på söndagen uppgav president Recep Tayyip Erdogan att närmare 130 terrorister måste utlämnas för att Turkiet ska ratificera en svensk Natoansökan. En noterbart högre siffra än de 73 som tidigare kommunicerats.

– Inga enskilda individer nämns, alltså blir den här diskussionen tämligen överflödig, säger Sveriges utrikesminister Tobias Billström (M).

Sedan mötet i staden Mugla i sydvästra Turkiet i helgen, där presidenten ska ha uttalat sig kring ansökan och höjt siffran över utlämningar, har inget hörts från landets ledning. Varken någon rättelse eller något officiellt uttalande kring nya krav riktat mot Sveriges regering har presenterats.

Släppa frågan

Enligt utrikesminister Tobias Billström (M) ska uttalandet tolkas som en del i förhandlingen gentemot Sverige. Han framhåller dock att det i det memorandum som ligger till grund för förhandlingarna inte diskuteras några individer, varför Turkiet så småningom kommer att behöva släppa frågan.