Föräldrar och lärare demonstrerar nu mot neddragningar inom grundskolan i Göteborg. Inför politikernas budgetmöte pågår på torsdagen en protest på utanför stadshuset på Gustav Adolfs torg.

Under torsdagsmorgonen hade ett 50-tal personer samlats för att protestera mot nedskärningarna inom grundskolan i Göteborg. Detta inför att politikerna i Göteborgs kommunfullmäktige under dagen ska debattera och besluta om budgeten för 2024.

Nätverket med föräldrar till elever från olika skolor runt om i Göteborg vill se ökade resurser till skolan. I oktober lämnades en protestlista med 5 000 namnunderskrifter till kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S).

Även facket protesterar mot nedskärningar i skolan

Även fackförbundet Sveriges lärare Göteborg är på plats och manifesterar tillsammans med föräldrarna med samma budskap.

– Vi behöver satsa nu istället för att dra ner. Det blir väldigt dyrt för Sverige att spara nu och det är bättre att ta ett annat grep, använda de resurserna man har, kanske höja skatterna faktiskt, säger Anna-Karin Heiberg, lärare på Burgårdens gymnasium som är med på manifestationen.

Facket skrivet i ett pressmeddelande att de är ”allvarligt oroade över situationen och befarar att den kan leda till sjukdom och olycksfall bland kollegor, barn och elever”.