Spanska tullagenter och nationell polis sa att de konfiskerade landets hittills största kokaintransport på 9,5 ton gömd i en bananfraktcontainer från Ecuador.

MADRID – Spanska tullagenter och nationell polis sa i fredags att de konfiskerade landets hittills största kokaintransport på 9,5 ton gömd i en bananfraktcontainer med ursprung i Ecuador. Drogen hittades på onsdagen i den sydvästra hamnen i Algeciras i en kylcontainer bland en last som ska ha innehaft 1 080 lådor bananer, säger José Carlos Arobes, en hög tjänsteman för den spanska skattemyndigheten som täcker tullinspektioner.

Före detta beslag var Spaniens största kokainbyst på 8,4 ton 2018, som också hittades i en förmodad bananbehållare i Algeciras. Skatteverket sa att utredningarna började i juli när polisen fick information om en väntande leverans av colombianskt kokain via Ecuador i augusti. Organisationen bakom sändningen fungerade genom ett bananexporterande företag i Machala, Ecuador, sa byrån. Lasten skulle levereras i Portugal för senare distribution över hela Europa. Inga gripna har hittills gjorts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *