Thailand har legaliserat cannabis.

Det har skapat en extra mångmiljardintäkt för landet – och en ny typ av svenska charterturister på semestermålet Phuket.

– Föräldrarna lämnar barnen på hotellets barnpassning för att åka och köpa marijuana, säger Kalim som säljer drogen vid chartermålet Bang Tao Beach.

När Thailand i juni förra året genomförde en historisk u-sväng i sin narkotikapolitik och legaliserade cannabis var det populistiska partiet Bhumjaithai drivande i frågan, med argument om ett lyft för turismen och ekonomin. 

Men ett år senare verkar de utlovande cannabisrikedomarna gått upp i rök.

I många av de tusentals cannabisbutikerna i Bangkok är tongångarna inte längre så positiva. Branschen hade förväntat sig en vinst på mellan 885 miljoner till 1,5 miljarder dollar under 2023.

– Det är idag inte möjligt på grund av de försenade lagarna och den stora illegala cannabisimporten, säger en butiksägare till Reuters.

”Cannabis är tekniskt sett olagligt”

Det stora problemet med legaliseringen är att den, efter att ha beslutats av regeringen 2022, aldrig helt gick igenom parlamentet innan det upplöstes i mars inför det stundande valet. Nu beskrivs landets cannabismarknad som ett juridiskt vakum.

Det här har splittrat politiken där Bhumjaithai-partiet ser det som sin stridsfråga medan de andra stora partierna ställer sig mer tveksamma och vill se att legaliseringen görs om.

27 svar på ”Här säljs cannabis vid Lollo och Bernie”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *