PRAG Det är långt ifrån säkert att Tjeckien kommer att legalisera cannabis i närtid. Landets hälsominister Vlastimil Válk tror inte att det kommer att vara på plats till januari 2024.


I den tjeckiska regeringens beroendepolitiska plan, som antogs i våras, är ambitionen att införa en strikt reglerad marknad med utvalda beroendeframkallande substanser som cannabis. De nödvändiga besluten är dock inte fattade och hälsominister Vlastimil Válk uttrycker till  Zdrave Zpravy en otydlighet om vad som ska ske. Hälsoministern säger sig också invänta vad som sker i Tyskland.

Ministern utesluter inte att en legalisering kan träda i kraft nästa år, men det konkreta förslaget är ännu inte presenterat. Det ska sedan passera parlamentet och det är fortfarande oklart om det finns tillräckligt politiskt stöd för förslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *