Mer än 2 500 kg kokain gömt i en kylcontainer lastad med bananer från Ecuador stoppades i Hamburg och den hade slutdestination Helsingborg.

Stort beslag i Hamburgs hamn.

PUBLICERAD den April 25 2023, 7:21 PM FRÅN REDAKTIONEN

Hamburg – Tulltjänstemän i Hamburgs hamn gjorde nyligen en av hamnens största drogbeslagen någonsin. De upptäckte mer än två ton kokain som var gömt i en kylcontainer som anlände ombord på ett skepp från Ecuador och som hade slutdestination Helsingborg.

Polisen rapporterade att containern hade lastats ombord på containerfartyget. Efter att containern lastats av i Vlissingen och Rotterdam så förvarades den på ett containervarv i Hamburg. Det var planerat att den skulle lastas om och skickas till Helsingborg.

Tyska utredare fick enligt uppgift ett konfidentiellt tips om narkotikasmugglingen och påbörjade en grundlig genomsökning av containervarvet. När de hade hittat containern som innehöll det rena kokainet som undersöktes vid hamnens tullkontor berättade utredare för tidningen att de upptäckte mer än 2 500 paket kokain som var gömt i bananlådor som kommer från Ecuador.

Tulltjänstemännen sade att upptäckten var ett bevis på att den illegala narkotikaverksamheten fortsatte trots alla restriktioner.

Polisen kommer att undersöka lasten och rutten som fartyget tog efter att det lämnade Ecuador för ungefär en månad sedan för att nå Tyskland och tillslut Helsingborg.

Den kylda behållaren vara fylld med så många bananer de bara kunde få in och de skulle dölja mer än 2 500 kilo kokain. Det här tillvägagångssätten skulle göra att den olagliga lasten att passera kontrollerna och nå Helsingborg och därefter sorteras och göras klar för narkotikahandel.

4 svar på ”Mer än 2 500 kg kokain var gömd i en container för bananer: Ett av de största beslagen i Hamburgs hamn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *