En 14-årig flicka våldtogs av en jämngammal pojke och hans 23-åriga släkting i Lund förra året, rapporterar Sydsvenskan.

Efter brottet ska pojken ha varit oberörd, och bara oroat sig för sina möjligheter att ta körkort.
Den 14-åriga flickan var bekant med den jämngamla pojke som tillsammans med sin 23-åriga släkting enligt åtalet utsatte flickan för en grov våldtäkt i november förra året.

Pojken ska ha tvingat med flickan till en bil i Staffanstorp där hans släkting och två andra män väntade, skriver Sydsvenskan och hänvisar till polisens förundersökningsprotokoll.

I bilen ska flickan suttit inklämd mellan två okända män som pratade ett språk hon inte förstod. Männen ska enbart ha bytt till svenska för att fråga om flickan var oskuld.

Efter att bilen stannat till vid Dalby stenbrott ska den 14-åriga pojken och 23-åriga mannen våldtagit flickan. De andra männen ska ha stått utanför bilen och tittat på.

Skröt om våldtäkten
Den 14-åriga pojken ska efter brottet ha berättat i detalj om våldtäkten för ett annat barn som bodde i samma familjehem som honom, säger mamman i förhör skriver Sydsvenskan.

I förundersökningen beskrivs pojken som oberörd, bortsett från att våldtäkten skulle påverka hans möjlighet att ta körkort i framtiden.

Eftersom pojken inte är straffmyndig kan han inte dömas för brott, men åklagaren, som Sydsvenskan talat med, planerar att föra en bevistalan. Det liknar en rättegång men kan enbart resultera i ett konstaterande om personen är skyldig eller inte.

Åtalad rädd för sin fru
I rättegången som inleds nästa vecka står den 23-åriga mannen åtalad för grov våldtäkt mot barn. Själv nekar manne till brott och menar att samlaget skedde med samtycke.

Enligt Sydsvenskan ska den åtalade mannen tidigare ha nekat till samlag i polisförhör, men senare ångrat sig och skyllt på att han varit rädd för att hans fru skulle få reda på det.