En vecka har gått sedan Zlatan Ibrahimovic meddelade att karriären är över.

Dejan Kulusevski medger att han blev något förvånad över beskedet.

– Jag skrev till honom direkt och sade till honom att bara njuta nu, säger Kulusevski.
”Dejan! Dejan! Dejan!”.

23-årige Kulusevski får inte en lugn stund ute på Farsta IP på fredagen där han befinner sig för att spela fotboll med ett 30-tal barn i samband med ett sponsorevent.

Autografer skrivs. På tröjor, på fotbollar, på fotbollsskor – till och med på armar.

Det är många som vill få både en bild och en stund med Kulusevski.

Någon fråga om Ibrahimovic får Kulusevski däremot inte.

– Faktiskt inte, jag sade bara att jag är så stolt över att ha fått dela omklädningsrum med honom. Det var det jag sade till kidsen. Men de vet att Zlatan är störst, säger ”Kulu”.

Han har slutat nu, Zlatan.

– Jag trodde inte att han skulle sluta. Men jag skrev till honom direkt efter och sade till honom att bara njuta nu, ha kul nu, det du har gjort har ingen annan gjort. Bara njut nu och gör exakt det du vill i livet.
Var du förvånad över att han slutade?

– Man blir alltid förvånad med Zlatan, man visste inte hur länge han skulle hålla på. Men när det (beskedet) kom så var det bara direkt in på Youtube, kolla Zlatans bästa mål genom tiderna och bara njuta en sista gång.

Frågan är befogad, om Sverige kommer få en liknande fotbollsspelare som Ibrahimovic igen.

– Alla människor är olika, det kommer aldrig komma en till Zlatan. Men det kommer komma nya fotbollsspelare som kommer vara jättebra och som kommer göra stora grejer. Det kommer komma fram fantastiska spelare och människor, säger Kulusevski.

Att vara på Farsta IP är något Kulusevski njuter av.

– Det är så roligt att vara här och spela lite fotboll med barnen och se deras leenden. Det ger positiv energi till alla och det gillar vi.

– Det är det bästa som finns, det finns inget bättre i livet. Att bara se dem njuta, ge dem lite hopp och visa att man kan lyckas även om man kommer från Sverige.

Jamshid Masori, fotbollsutvecklare med ansvar för inkluderings- och integrationsfrågor på Stockholms fotbollförbund och medarrangör till evenemanget, är här också.

– Han har bara glidit in, tagit allt med en klackspark. Bra attityd, bra kroppsspråk, det säger jättemycket när en megastjärna konstant frågar barnen vad de tänker och vad de tycker när han får frågor, säger Masori.

Avtackning dröjer
Från en megastjärna till en annan.

Kulusevski såg själv när Ibrahimovic tackades av på San Siro för en vecka sedan.Och på tal om avtackning. Tidigare i veckan sade Svenska fotbollförbundets övergripande landslagschef Jens T Andersson att Ibrahimovic inte kommer tackas av under stundande landslagssamling där Sverige 16 juni tar emot Nya Zeeland på Friends arena i en träningslandskamp för att sedan möta Österrike borta i EM-kvalet 20 juni.

– Det finns bättre tillfällen, konstaterade Jens T Andersson till tidningen.

Kulusevski är inne på samma spår.

– Han sade det bra Jens, det är sant. När landslaget är på topp, när vi vinner massa matcher, när det är full publik och vi förhoppningsvis tar oss till EM, då kan vi tacka av honom. Han förtjänar ett fantastiskt slut.