På fredagen lanserar Dagens industri den nya podden Di Jämställt Näringsliv. I den kommer lyssnaren att möta kvinnorna som nått toppen och personerna som verkar för ett mer balanserat näringsliv.

Jämställdhet i näringslivet har varit ett hett debattämne de senaste åren. I en ny podd vill Di lyfta personerna som går från ord till handling, och som på olika sätt bidrar till ett näringsliv i balans. 

”Som lyssnare kommer du att få möta några av näringslivets mäktigaste kvinnor som generöst bjuder på inspirerande berättelse ur karriären, men också andra personer som på olika sätt bidrar till att näringslivet blir mer inkluderande”, säger Felicia Fazzi, som är programledare för podden Di Jämställt Näringsliv, med premiär fredag den 15 maj. 

Utöver podden jobbar Felicia Fazzi också med utmärkelsen Näringslivets Mäktigaste Kvinna och den årliga listan över 125 kvinnor som nått näringslivets absoluta toppskikt. Utmärkelsen startades av Veckans Affärer, men drivs sedan i år av Dagens industri. 

”Vi har fått äran att förvalta arvet från VA Kvinna och tack vare listan och podden har vi nu möjlighet att bredda och fördjupa bevakningen av jämställdhetsfrågor på Di”, säger Björn Rundström, tv- och audiochef på Dagens industri och fortsätter: 

”Med podden hoppas vi att fler får upp ögonen för jämställdhetsfrågan, och att lyssnarna inspireras till att göra skillnad där de kan.”

Förutom inspiration ska lyssnaren också få med sig konkreta råd och exempel på hur personerna som intervjuas gör för att bidra till mer jämställdhet på arbetsplatser och i de bolag där de verkar. 

”Forskning visar att företag som är bra på jämställdhet och mångfald presterar bättre än andra bolag. Att då få möta förebilder, höra vad de anser krävs för att skapa förändring och hur de själva agerar för att bidra till ett mer balanserat näringsliv, är värdefullt för alla som vill skapa högpresterande företag och organisationer”, säger Felicia Fazzi. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *