MADRID – Spaanse douaneagenten en de nationale politie hebben vrijdag gezegd dat ze de grootste cocaïnevangst van het land tot nu toe hebben geconfisqueerd: 9,5 ton verborgen in een bananenvrachtcontainer afkomstig uit Ecuador.

De drug werd woensdag gevonden in de zuidwestelijke haven van Algeciras in een gekoelde container tussen een vrachtzending die vermoedelijk 1.080 dozen bananen zou bevatten, zei José Carlos Arobes, een hoge ambtenaar van de Spaanse belastingdienst die douane-inspecties verzorgt.
Voorafgaand aan deze inbeslagname bedroeg de grootste cocaïnevangst van Spanje in 2018 8,4 ton, ook aangetroffen in een vermeende bananencontainer in Algeciras.

De belastingdienst zei dat het onderzoek in juli begon toen de politie in augustus informatie ontving over een aanstaande verzending van Colombiaanse cocaïne via Ecuador. De organisatie achter de verzending opereerde via een bananenexporterend bedrijf in Machala, Ecuador, aldus het agentschap.

De lading zou in Portugal worden afgeleverd voor latere distributie door heel Europa.

Er zijn tot nu toe geen arrestaties verricht.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *